🇩🇰Sjov i Køben🇩🇰

København, måske?😁

Måske…Det er det eineste ordet Gerd kan på dansk, men det funker! Med et spørsmålstegn etter, er det fylt av ein slags positivitet som er vanskelig å motstå. Jepp, svarer eg og dermed har vi pakka hver vår svipp-tripp-koffert og er on the fart again.

Første etappe på buss er unnagjort og vi sitter på det nye Vente-På-Båten-og-alt-annet-som-kan-dukke-opp-uteområdet SALT rett over vatnet for Operahuset.

SALT
Gjenbruk er kult!👍
Inne i cafeen

Heile området er bygd opp av gjenbruksmateriale og kontainere og er deilig avslappende og superkult! 😃👌

Her kan du ta deg ein lur mens du venter….
…eller leike at du er på festival.

Der vi sitter i sola ein fin-fin ettermiddag i juni med hver vår iskalde halvliter, gir eg Gerd et lynkurs i danske ord som kan være nyttige å kunne. Ho lærer raskt at «snavsed pige» betyr en søt jente og at «tøsedreng» betyr en hyggelig gutt. Gerd lærer dansk fort der på kaia. Da ho slenger på det eine ordet ho alt kan…»måske?»…oppstår det etterhvert god stemning rundt oss… 😁Eg veit..eg er litt ond akkurat da, men hoohoooi, det er artig å være «dansklærer» i Norge!🤓😄

På veg til terminalen under ein tunnel av flagrende skjorter.
Budskapet bak skjorte-konstellasjonen.

Ombord i båten finner vi til slutt fram til rosa dør nummer 6500 et-eller-anna. Vi slenger fra oss det vi har med, før Gerd må gå inn på det like rosa badet for at eg skal få plass til å skifte meining, for lugaren er akkurat stor nok til det. Airconditionen virker godt, det skal være sagt.

Oppe på dekk 9 ser vi Norge forsvinne mens Alex the Entertainer synger alle sanger han kan til et stort sett geriatrisk asiatisk publikum, samt et utvalg tatoverte tøffinger som skal på Rammstein konsert. Den eldre garde står med ryggen til for å ta selfies og for å fotografere avgangen. Sammen med Gerd.

Bye bye Norge👋

Eg klapper for musikken og Alex the Entertainer fortsetter entusiastisk med Springsteen’s «Huuuungi Haaaat» (Hungry Heart. red.anm.) midlertidig oppglødd av min enslige klapping. Eg syns ein skal være snill med slike, eg.

Noen er meir blaserte og driter i heile avgangen. Forretningsmannen et bord bortafor oss er alt djupt inne i ei god bok for å tydeleg vise at han tross alt har kjørt danskeferga før. Der er ein typisk tøsedreng, sier eg til Gerd, og ho nikker konspiratorisk og sier at ja, han ser hyggeleg ut også så pen i tøyet!

Utover kvelden går sola ned samtidig med at volumet går opp på dekk 9.

Solnedgang er alltid fint, men nok er nok.Vi må ha mat.

Foccacia med artisjokk-krem,pesto og trøffelkrem til forrett.😋
Namme-nam!👌

Little Italy på dekk 7 leverer så det holder. Avslappa og kunnskapsrike kelnere, pizza med perfekt tynn bunn, med få men sååå smakfulle ingredienser og et glass god Ripazzo til gjør Gerd så lykkeleg at ho begynner å prate dansk. Eg får stoppa ho rett før ho kaller kelnerinnen en SNAVSED PIGE. Gerd er blid og glad, og eg smiler og ler. Av heilt ulike grunner…😄

Morgonen etter er vi framme i København.

Gooooood morning, Copenhagen!

Det er meldt 27 grader denne dagen. På veg ut leiker vi «Reker i Trengsel» med 14 000 japanere med munnbind og VM i smaklause solhatter slik ca et kvarters tid før vi slipper ut i Kongens By. Vel ute praier vi raskt ei sykkeldrosje til Nyhavn for å få litt luft.

Sykkeldrosje var perfekt på ein varm dag

Vi blir sykla gjennom parker, over fortauskanter og langs vatn til sjåføren bråstopper og sier noe om den lille havfrue og lager klikkelyder med et liksomkamera. Gerd snakker kameraspråket bedre enn meg, og lenge før eg får reagert har Gerd hoppa av og tatt bilde. Den Lille Havfrue lever opp til navnet sitt, forresten. Ho var LITA! Omtrentlig på størrelse med dei japanerane som sto i flokk rundt ho og knipsa vilt. Blygt satt ho der og såg vekk og lekra seg i sola. Eller…ho såg egentleg drittlei ut av alt oppstyret.

Den Virkelig Lille Havfrue

Vi tar hintet og kjører videre forbi slottet. Frederik er heime mens Margrethe er vekk. Kanskje ho har stikke til Norge? Eg tenker i mitt stille sinn: tenk å prøve å luske seg heim frå fest på morgokvisten når du er kongeleg, da…avslørt av flaggheising så fort du har komme innafor døra…

«Vi er hjemme»
Nyhavn med hengelås-brua. True love?

Nyhavn blir behørig knipsa og det blir drekke endnu en kold en i varmen før vi rusler oppover Strøget i retning Tivoli.

When in Denmark..Dansk rød-pølse må man ha.
Ååå det ser så moro ut sier eg. Ååå det ser så grusomt sier Gerd. Ikkje heilt enige der..
Huska si,det!

Tivoli…for ein fantastisk oase midt i storbyen! Fylt med blomster over alt, rennande bekker med små vatn innimellom. -og hyl jamnt og trutt frå karusellene og berg-og-dalbanen i det fjerne. Reint og ryddig, god mat og «heimebrygga» øl som blir servert i rolige lunger rundt om i parken.

👏👏👏Sjå!!! SUKKERSPINN!!!! -utbryt Gerd da ho ser ein rosa ein som har fasong omtrent som håret til Marge Simpson.

Dysku-jenta vekkes til live i seljordingen og vi må på leit etter sukkerspinnkiosken. 20 år siden sist, sier Gerd, som forklaring på at ho bare MÅ ha ein meter med rosa kliss. Det er nok karusell-hyla som gjør utslaget. Gode minner.

Ein meter med gamle minner

Etter noen timer i Tivoli, sykkerdrosjer vi oss tilbake til skipet. Godt det er flatt i Danmark for det er ikkje elektrisk sykkel vi kjører. Det går fort og det gjelder å holde på både kjolen og hatten for her går’e unna!

Ombord er det samme runden igjen der vi smaker på den pizzaen vi valgte bort dagen før. Den er enda bedre enn den forrige og vi må ha dessert. Gerd har nå fått greie på hva «snavsed pige» egentlig betyr, og det kjem kun et lite, rolig måske? Vi ler begge to. Denne gangen av samme grunn. Eg er tilgitt.

Bord med utsikt
Sjokoladekake med mascarponekrem og div til dessert

Det blir ein tidlig kveld etter å ha traska rundt 7 km i varmen den dagen. Morgonen etter er det frokostbuffeen som frister, og vi skjønner nå hvorfor det midt iblant brød og eggerøre også står ris og spisepinner. Det er visst et veldig populært minicruise for våre asiatiske venner. Ingen av dei er imidlertid heilt sikre på hvordan dei skal ta temperaturvekslingene mellom de nordiske landa. Norge er Norge, her er det mykje vær, så idet skipet svinger seg fram gjennom Drøbaksundet, står noen ute på dekk i t-skjorte og shorts, mens andre har tatt på seg vinterjakke og termolue. Dei ser sammensnurpa, men lykkelege ut. Knips, knips, selfie, selfie.

Tilbake i Norge til litt mindre sol

Etter nok ein trang avstignings-fødsel, er vi ute av ferga og på veg heim att. Takk for ein fin tur atter igjen.😃👍

Er jammen fint i Norge også..

#københavn #danskeferja #deterdeiligåværenorskidanmark #SALT #DFDS

2 kommentarer om “🇩🇰Sjov i Køben🇩🇰

  1. Dekkan to veit å formidle! Fekk veldig løst t å ta turen t Køben ❤️ Gledær meg t neste Reiseskildring 👏👏👏

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s