💫Take a walk on the wild side💫

-eventuelt gå ein tur i Evjudalen…☀️

Værsågod,sitt ned.

Ein trenger ikkje alltid å reise så langt. Det er utrolig mange fine plasser å utforske så nær at ein aldri egentlig tenker over det.

Evjudammen.

Nå har det seg slik at Gerd og eg bur ca 100 meter frå hverandre. Gerd er som kjent alltid hyppen å få festa nye motiv til kameraet, så vi farter rundt i heimkommunen og later som om vi er turister i egen bygd. Vi tar turistbrillene på og ser oss omkring. Mine er gule og Gerds er turkise, selvfølgeleg. Turistbrillene, altså..

I mai kom det dager med strålande fint vær her i Bø, og vi fant ut at vi skulle «turistisere» oss nedover til sentrum. Med joggesko og fulladet mobil var Gerd klar som et hardkoka egg da eg kom slentrende forbi. Nedover gjekk det fort, og siden vi tross alt var turister denne dagen, gjekk turen først ein tur på Pizzafjoset (Ja, det heiter det..) for å innta ein supergod BBQ-pizza og et glass iskaldt øl i sola. På typisk turistvis. Juhuuu,dagen starta fint!😃😎

(For de som ikkje veit hva et fjos er, kan eg opplyse om at det er det samme som fjøs. –> Et fjøs (fra «norrønt» fjós, «fe-hus»)er en bygning som er oppført for å gi natte- og vinterly for husdyr eller rom i en driftsbygning som er innredet for dyra. jf. Wikipedia )

Skal du til Bø, vil eg absolutt oppfordre til å ta ein tur på Fjoset for god mat og stemningsfylte lokaler.👍

Da vi var meir enn mette, stabba vi oss ned i Evjudalen. Heldigvis for oss, akkurat da, var det ikkje snakk om store strekninger som måtte krysses i Bø sentrum. Vi var framme på to minutter.

Svanhild og Svante Bø.

Evjudalen er et et idyllisk parkområde som ligger midt mellom Gullbring Kulturanlegg, Universitetet og Bøgata i Bø sentrum.

Her finner du treningsapparater der du kan se eller bli sett, spille bordtennis eller bare grille og slappe av.

Lage middag ute?
Trening av fleire slag.

Det er leikeapparater for barn, det er bokkasser fleire steder i parken, der du gratis kan plukke opp ei bok om du vil, eller legge frå deg bøker du vil dele videre.

Byttekasse. Lurt med gjenbruk.👍

Det er satt ut benker rundt omkring og midt i det heile renn den lokale Lortebekk, som er reinere enn den høres ut som. Bekken ender opp i ein dam der det plasker rundt svaner,ender og av og til ein og annen lokal helt på veg heim frå det lokale vannhullet ein halvmørk kveld.

Lortebekk,ladies and gentlemen.
Svanhild og Svante igjen.

På våren kan du sjå studenter ligge på plenen i sola og bite negler og lese til eksamen, barnefamilier på piknik, eldre som sitt og prater om hvor fint det har blitt og hvor villnissete det var der før, folk på veg heim frå fest og folk som er på veg ut igjen på fest.-Og to uidentifiserte objekt med joggesko og gule og turkise turistbriller på.

Parken er altså ein plass for alle. Gratis, fint og sentralt. Supert alternativ om det dukker opp ein uventa fin dag eller ungene trenger å få fresa frå seg litt og mor syns det er heilt ok å sitte og sjå apatisk på vatnet som renn forbi.

Ta med kaffe om du drekk det, om ikkje…la være. Du kan faktisk gjøre AKKURAT DET DU VIL. GRATIS.😃God tur og velkommen til Bø.🌺🌸🌼

#visitboitelemark #visittelemark #midttelemark #piknik #kortreisttur #kosisola #utpåtur #liveterbestute #boitelemark #visitbø

2 kommentarer om “💫Take a walk on the wild side💫

  1. 👏👍🏻😀flinke damer. Og i Evjudalen har det tydeligvis skjedd masse siden sist jeg var der ☺️Så fint 😀

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s