💥Det starta med et smell💥

-Jaaaaaa!!!

Noen skriker så det smell i øret mitt. Det er Gerd. Min blonde,blide, vanligvis beherska og rolige venninne høres ut som om ho er i ferd med å eksplodere, og et kort sekund blir eg lettere bekymra.😳

-Eg har vunnet!!! 🎉🎊

-Vunnet hva da? spør eg, for i neste omgang høre om ho er heilt i orden.

-Eg vant ein fotokonkurranse i TA (Telemarksavisa), og premien er ei spa-helg for to på Kragerø Resort, hohoooooi!!! Pakk bikini’n, vi skal på spaaaaaaaaaa.

Akkurat i det øyeblikket må eg ærlig innrømme at eg tenkte kjapt over hva som var mest skremmende; at Gerd var i ferd med å miste vettet, eller meg i bikini. Etter å ha komme til den konklusjonen at begge deler var fryktinngydende, men mulig å overleve, ropa eg tilbake så høgt eg kunne, at eg blei med. Gerd blei litt roligere i stemma, og det var da eg innså at det å skrike uhemma tilbake til ein lettere hysterisk person, for første gang i historien hadde hatt ein positiv virkning.

Siden Gerd blei 50 år ung slik ende uti mars, fant vi ut at det var ein super anledning å bruke premien på.

Slik hadde det seg at vi ein vakker vårdag putra nedover frå Midt-Telemark i retning Telemarkskysten, .

Med bilen full av artefakter som eg ikkje visste noe om, som ballonger, brownies og små bokser med ukjente objekter, blei det snakk om alle dei fine turene vi har hatt sammen. Vi snakka også om alle de rare turene, og kom fram til at det var i grunnen de rare vi huska best. Dei turene som vi ikkje hadde de største forventningene til, og som gjerne blei bestemt dagen før. Dei korte, dei uventa, dei spontane. Vi snakka om alle dei fine plassene vi hadde fått sett og gode folka vi hadde møtt. Bobler som hadde blitt drikke på dei merkeligste plasser og softis…nam!

Eg slengte ut et spøkefullt: «vi burde jo skrive reiseblogg, vi.- ein litt slik skakk og uhøytidelig ein!» Såklart, sa Gerd, og bråbremsa så eg kjente hårfestet flytta seg fleire cm lenger fram. Ho reiv seg løs fra sitt eget belte, vill i blikket. Ho hadde fått los. «ÅÅÅÅ, SJÅ SÅ FIIIIINT!!!» hørte eg og borte var ho. Eg fant ho att heilt uti i vannkanten, med tjue nye bilde på telefonen. Det hadde gått ca to sekund.

Såvidt passert Ulefoss var praten sklidd godt ut. Forslaga blei villere og villere. Eg vurderte å skrike høgt til Gerd igjen, siden det hadde ganske god virkning sist, men lot det være. Det var tross alt ho som kjørte og eg hadde lyst komma fram i live.

Velkommen til Kragerø Resort

Vel framme på resorten, blei vi mottatt av ei blid dame som informerte oss om all verdens ting. I suiten (…mhm, suiten!) var det sprudlevin og et koselig håndskrive kort der Gerd blei gratulert med Den Store Dagen.

Noen av de ukjente objektene.

Suiten var heilt supert. Hengestol i stua og så nydelig utsikt at eg hikka av glede, og det alt FØR flaska var åpna. Det lå i bakhodet at morgenen etter kunne bli tøff. IKKJE pga av boblene, nei da, men med ein slik utsikt kom Gerd til å stå opp før fuglene feis for å ta bilde. Av enda ein soloppgang. Som var så vakker, så vakker, men dog… Eg derimot, sover slik ganske ekstra-ekstra godt rundt den tida. Ja, ja, den tid, den sorg.

Vi fant et ledig bord

Siden vi hadde tatt helgeoppholdet vårt midt i uka, var det god plass i den romslige spisesalen ved frokosten dagen etter. Lite folk, men likevel lassevis av god mat. Eg kjente at eg la på meg to kilo idet eg gikk over dørstokken, men gikk likevel målbevisst bort for å begynne i eine enden av rekka med god mat. Gerd hadde da alt vært oppe lenge og sondert heile hotellområdet for vakre motiver. Ho kvitra som den morgofuglen ho er, noe eg syntes var på grensa til ufint, så eg laga ein slags lyd som eg håpa hørtes ut som om at eg sa meg enig i det ho sa. Vi satte oss ved et bord ved vinduet, så Gerd kunne ta et bilde eller fjorten til, og maten måtte selvfølgelig danderes og dokumenteres før den kunne spises. Ho syntes den så veldig god ut, noe eg kunne bekrefte at den var. Innen ho var klar for å ta sin første smakebit, var eg på veg for å hente neste porsjon.

Ein uanstendig kort stund etter fråtsefesten var det testing av bassengområdet. Vi boblebada oss både ute og inne og Gerd foreslo å ta bilde av meg mens eg løfta meg småsexy opp på kanten av det utvendige eternity-bassenget. Det har vi nemlig sett. -At det er det man skal gjøre når man tar bilder fra det bassenget. Tidligere søk vi gjorde på Kragerø Resort viste at det er det mest brukte motivet, eller i alle fall det som først dukker opp. Eg såg hardt på Gerd og spurte når ho hadde blitt så slem, og meir blei det ikkje sagt om det forslaget.

Etter å ha inntatt bobler i høge glass og sitte såpass lenge i vatnet at ein hadde velutvikla rosinfingre, var det på tide å prøve ut noen av de mange behandlingene vi hadde å velge i. Hurra!

Vi blei vist inn i et venteområde som var så kult at vi vurderte å melde flytting umiddelbart. Vi fikk tid til å ta inn rommet gjennom flere sanser og dessuten skutt bilder frå alle slags vinkler.

Det dukka så opp to trivelige damer som skulle prinsesse-behandle oss. Kroppsmassasje med ekstra fokus på nakke og rygg (Ja takk!) etterfulgt av ansiktsbehandling med all verdens godsaker. Halleluja og amen! Det var damer som kunne sakene sine,altså. 🙌 Gerd var så fornøyd at ho snudde i døra på veg ut av garderoben og gikk rett inn igjen. Uten å ta et eineste bilde. Gulp! Ho var i sjokk. Eg var bekymra.

Middag. Det måtte jo spises mat etter all den badinga. Magen føltes hul, sjøl om det overhodet ikkje syns. (Det må faktisk være det eineste eg har å klage på, at speilene på Kragerø Resort fekk linjene til å gå feil veg. Hahaha slike tullespeiler, altså!)

Middagen… 😋Ett ord : fiskesuppa. DEN var god, den! Gerd åt sikkert noe godt ho også, men det klarte eg ikkje å legge merke til. Eg var i fiskesuppehimmelen. (Akkurat nå er eg glad eg sitter aleine og skriver, for eg sikler faktisk aldri så lite ved tanken.) Alle oppfordres herved sterkt til å prøve den suppa.

Vi rulla i seng, mette og gode. Sov som fullstappa steiner. Heilt til Gerd sto opp tidlig for å…ja nå kan du gjette…»Ingen soloppgang er lik» kvitra Gerd og spratt opp. Eg snudde meg elegant meg over på andre sida. God seng, altså! Mmmm. Snork.

Ny dag, ny frokost. Gerd forteller fornøgd at ho blei slept (red.anm.:dialektord! Betyr sluppet, ikkje dratt etter håret) inn i badstua av ein nattevakt. (Skjønner hva eg meiner med å være tidlig oppe, eller?)

-Blei heilt NYYYYYDELIGE bilder av soloppgangen!!! 👏👏👏-kommer det entusiastisk frå andre sida av bordet. Det er fint, det, sa eg og klappa ho på handa som den beherska personen eg er… Denne frokosten blir enda bedre enn dagen før idet Gerd blir spurt om det er ho som har lagt ut så fine bilder frå resorten på Instagram. Gerd har blitt kjendis. Det viser seg at det er PR-ansvarlig på sosiale medier
for hotellet som spør, og dermed er praten i gang.

Eg blei glad for at Gerd fekk kred for sine fine bilder, Gerd blei glad for å bli spurt om det var ok at hotellet brukte noen av bilda hennes, og den blide dama frå hotellet var alt glad frå før. Trur ho lika jobben sin.

Litt utpå dagen var det tid for avskjed. -Med rom med nydelig utsikt over Kragerø, fiskesuppe, spabehandlinger i særklasse og VELDIG hyggelig betjening. Etter å ha hengt i resepsjonen så lenge vi kunne uten at det virka mistenkelig, (vi hadde virkelig ikkje lyst til å reise derifra), var det å stappe seg inn i Gerds Lille Hvite og vende nesa mot fjella igjen. Vi var temmelig enige begge to at vi skulle tilbake til Kragerø Resort, det var bare å begynne å spare opp nok penger.

(Vende nesa…for et rart uttrykk..nesa mi er i alle fall stasjonær og uten ledd…. ja, ja….)

Uansett…Dette var historien om hvordan denne bloggen starta.

Følg oss gjerne og bli med på fleire eventyr, dei dukker stadig opp.

#visittelemark #krageroresort #visitkragerø #spa

Gerd
GM

4 kommentarer om “💥Det starta med et smell💥

  1. For en forfriskende blogg! Det blir moro å følge dere på tur. Følger jo alerede Gerd på Instagram. Og har klart å forville meg opp på en fjelltopp et sted i Vinje en gang pga. hennes flotte bilder 😁

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s